Top Message

www.oblik.fi

LEIKITELLÄÄN ESINEILLÄ

Hei hei talvi, tervetuloa kevät! Ensimmäisenä se tarkoitti meillä sitä, että lampaantaljat kannettiin yläkerran kaappeihin. Voi että kun ilme raikastui kertaheitolla. Samassa sitten päädyin leikittelemään muillakin työpisteen esineillä (kyllä vain, jälleen kerran). Mitä sitten tehtiin?
* Toinen työpisteen tuoli vaihdettiin vanhaan kirpparilöytöön(musta tuotiin keittiöstä ja ruskea lähti lastenhuoneeseen, josta taas tuli yksi tuoli alas keittiöön) eli laitettiin karuselli heti ensitöikseen pyörimään. 
* Hyllyjen tavaroita karsittiin ja purkit aseteltiin uudelleen. Hyllylle vaihdettiin myös taulu. 
* Pahvikirjaimet seinästä napattiin pois ja niille paraikaa mietinnässä uusi paikka.
* Esitetelineen kirjat pääsi kaappiin ja tilalle laitettiin työpöydällä aiemmin olleita vihkoja, luonnospaperia, värikynät ja tulostettu A4 kokoinen mietelause.
* Metallisen korin lahjapaperit siirettiin toiseen maitotonkkaamme ja talvisimmat paperit vietiin kaappiin muiden lahjatarpeiden kanssa.
* Keittiöstä napattiin edesmenneen Pappani vanha kristallimalja ja sinne taitettiin osa naistenpäivän kukkasista.

Mitään uutta täällä ei siis näy, mutta jo pienillä muutoksilla saikin taas todella erinäköisen työpöydän ja rutkasti uutta ilmettä.  Toinen puoli pöydästä on vielä sommittelun alla ja itseasiassa nyt odotellaan enää maalin kuivumista ;). Tämä oikeanpuolimmainen pöytälevy on oikeastaan pääosin lapsen käytössä, joten siitäkin syystä koitin saada kaikki purkit hyllyille ja työskentelytason tyhjäksi!

Alla oleva kuva taannoisesta Koton -blogin vierailusta napattu. Mitä mieltä olet, kannattiko vähän somistella jälleen? 
(C) Petteri Mäntysaari
Superkivaa sunnuntaita sinulle :)
Jutta

PS. Ihana valo taisi sekoittaa tämän naisen pään, sillä lähes koko iltapäivä on kierretty kotia pölyrätti kädessä. Aurinko paljasti jälleen odotetun tosiasian; jonkun pitäisi pestä ikkunat! 

  1. Tosi nätti kokonaisuus! Värit ovat hyvässä sovussa ja tosi kaunis pöytä kruunaa kaiken. p.s. toi esiteteline on niin symppis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Kati! Meillä leikitellään usein esineillä, mutta harvoin väreillä. Siinä olen vähän huono kun kyllästyn niin nopeasti :). Siitä syystä paljon näkyy samaa värimaailmaa läpi kaikkien huoneiden.

      Esiteteline tuli onneksi pelastettua aikanaan työpaikan roskakuormasta. Silloin en sille vielä paikkaa tiennyt mutta onneksi sen kuitenkin kotiin nappasin!

      Poista
  2. Kaunis työpiste ja nuo purnukat ovat niin tyylikkäät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purnukat ovat Annon sarjaa, ja pitkähkön makustelun jälkeen ne päätyi meille kampanja-aikana pienellä alella. Kannatti siis hetken tuumia ;)

      Poista
  3. Kyllä kannatti! Ihanalta näyttää.

    VastaaPoista
  4. Musta tuoli tuo kivaa ryhtiä ja maitotonkka on vaan ihanuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on itseasiassa kaksikin maitotonkkaa, toinen vähän suurempi. Ne on vain ihan superihania kaikkine tarinoineen. :)

      Ja olet kyllä oikeassa, tuolin vaihto toi heti ryhtiä koko työpisteelle. Aluksi pelkäsin että tuli liian paljon mustaa, mutta oikein olen tyytyväinen, ja saahan ne sitten taas vaihdettua jos mieli muuttuu :D.

      Poista
  5. Hyvältä näyttää! Kynäpurkit ovat kyllä kivoja, täytyykin laittaa korvantaakse tuo Anno purkki idea. Eilen niitä Anttilassa katselin silläsilmällä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä todella kivat ja juuri sopivan korkuiset pitämään kyniä, saksia, siveltimiä yms pystyssä. Minäkin melko pitkään näitä katselin, kunne tuli talvella kampanjatarjoukseen ja suorastaan kävelivät syliin. Kannatti siis odotella ;)

      Poista
  6. Huippuhieno työpiste, hienosti sommiteltu kokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi. Toitotan aina samaa, mutta kun se vain on niin totta; pienistä asioista syntyy usein jotakin todella hyvää ja kaunista!

      Poista
  7. Tosi hyvältä näyttää! Minusta tuossa on kiva rytmi esineiden välillä...näyttää levolliselta, mutta silti inspiroivalta! Maitotonkka on kiva, sopii kokonaisuuteen hyvin! Mä sain kesällä tädiltäni maitotonkan, mutta meillä se taitaa jäädä ulkosomisteeksi, koska en vaan saa sitä mahtumaan sisälle minnekään järkevästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuo kyllä tosiaan tuohon huomattavasti enemmän ryhtiä ja rytmittää kokonaisuutta. Meillä kaksi maitotonkkaa kotiin kantautunut, ja ihania ovat molemmat, vaikkei niillä useinkaan mitään tekemistä ole käytännön asioiden kanssa. Nyt taitaa olla ensimmäinen kerta, kun edes toisessa niissä säilytetään jotakin. :)

      Poista
  8. Hienolta näyttää! Ja onpas vaan upea maitotonkka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan mahtava! Heti tuli sellainen olo, että miten en ole aiemmin keksinyt sen tuohon sopivan :)

      Poista
  9. Ah, niin kauniin ja rauhallisen näköistä :) Tykkään kovasti! Minä haaveilen myös tuollaisesta pidemmän mallisesti työpöydästä pukkijaloilla. Siihen mahtuisi kivasti minun sekä isännän työpisteet. Harmi vain, että tässä nykyisessä kodissa ei ole niin pitkää seinäpätkää mihin saataisiin kivasti mahtumaan, ehkä siinä seuraavassa kodissa sitten joka on kovasti etsinnässä.

    Mukavaa alkavaa viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pöytä on kyllä ihan täydellinen. Alkuun tuntui kolmen metrin olevan liioittelua, mutta käytäntö on osoittanut, ettei ollutkaan missään nimessä liioteltu ratkaisu :). Lapsi puuhastelee usein tällä puolella pöytää ihan läksyistä hamahelmi askarteluihin. Harvemmin omassa huoneessaan pöydän ääressä mitään touhuaa. Siitäkin syystä on ihan loistavaa, että mahdumme työskentelemään tässä molemmat ja samaan aikaan!

      Joten toivotaan, että teidänkin seuraavassa kodissa olisi paikka isolle pöytälevylle :). Kivaa viikkoa myöskin sinulle Marika!

      Poista
  10. Hieno muutos! Voi kun olisikin tilaa isommalle työpöydälle...
    Juu, ja täällä kaivattais myös ikkunoiden pesijää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AnuElina! Iso pöytä on ollut kyllä todella toimiva arjessa, ollaan oltu hyvin tyytyväisiä ratkaisuun. Jos oikein kovasti toivoisi, tulisikohan joku ikkunanpesijätonttu joku yö käymään ja tekemään taikojansa? ;)

      Poista
  11. Vautsi, tuo vanha puhelin seinällä on mahti :)
    Olen vastikään blogisi löytänyt lukija, joten kysympä kysymyksen, johon saattaa jostain löytyäkin vastaus mutta: mistä tuo esiteteline on? Se on ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhelin on löytö isoisän kätköistä. Ihan huippulöytö onkin ollut. Esiteteline on pelastettu työpaikan roskakuormasta, joten en valitettavasti osaa kertoa mistä sellaisia saisi ostettua. Ihana se kyllä on :)

      Poista
    2. Niin ja piti vielä lisätä, lämpimästi tervetuloa mukaan seuraamaan höpötyksiämme :)

      Poista
  12. Heippa!

    Tuolla jossain helmikuun postauksessa näin kuvia "keittiö ennen ja jälkeen". Yritin kahlata sen jälkeen ahkerasti blogiasi läpi, josko olisit jossain tarkemmin kirjoitellut, miten suorititte maalausoperaation.

    Meillä on nimittäin aivan saman suuntainen juttu edessä; hyväkuntoinen ja ihan OK keittiö, hyvää puustelli-laatua, mutta PYÖKKI. YÄK! Miten sen saisi valkoiseksi!?! Ovet onneksi on valkoiset, mutta päätylevyt ja välilevyt on pyökkiä tai siis jotain pyökin väristä levyä. Olisikohan MDF oikea termi? Ja se väri häiritsee nyt ihan hirveästi.

    Teidän keittöremontti on ihan huippuonnistunut! Muutenkin tykkään kodistanne, mutta tuo keittö nyt kolahti, kun on akuutti tilanne itsellä.

    - Elma -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Elma!

      Keittiössä tapahtui tosiaan viime keväänä melkoinen muutos, ja huhti-toukokuun (2013) postauksista löytyy useampikin teksti aiheeseen liittyen. Mutta huomasin, etten näemmä ole kovin tarkasti avannut juuri tuota kyseistä maalausprojektia.

      Loppujen lopuksi kuitenkin maalauspuuhat olivat suht helpot ja nopeat. Tärkeimpänä itse pidän pintojen huolellista pesua (maalipesulla vaikka niin lähtee kaikki rasva pois, jota ei edes silmä näe). Sen jälkeen pohjamaaliksi ehdottomasti Otex. Mihin sitten kannattaa panostaa? Telaan!!! Käytimme itse vaahtomuovitelaa. Ensialkuun kokeilimme muka kovin hyvällä nukkaisella telalla. Mutta ti todellakaan tullut yhtä hyvää jälkeä. Joten suosittelen vaahtomuovitelaa, sellaista pientä! Pintamaaliksi sopii Otexin päälle oikeastaan varmaan oikein hyvin kalustemaali, ja tietysti nyt sitten sillä kiiltoasteella on merkitystä, että olisi samaa kuin teidän kaappien ovetkin ovat. Ja sävy tietysti myös. Me kun vedettiin kaikki, ovet + kiintokohdat samalla, niin saatiin tietysti sama sävy koko keittiöön.

      Toivottavasti näistä oli jotakin apua, ja kysy vain jos jotakin tulee vielä mieleen. Kerron kyllä oikein mielelläni jos vain osaan :). Oikein paljon maalausiloa sinne teille, onnistettu ihan varmasti!

      Poista
  13. Ihana raikastus ja tuo musta tuoli tuo mukavasti kontrastia. Miten pienellä muutoksia niin uutta ilmettä, tykkään kovasti!
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Tulee niin hyvä mieli kun saa olemattomilla jutuilla uutta ilmettä ja pikkaisen lisää selkeyttä :). Kivaa alkanutta viikkoa myös Harmoniaan!

      Poista
  14. Kylläpä näköjään kannatti! :)

    VastaaPoista
  15. On kyllä tosi upean näköistä ja kaunista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkujutuilla sai taas ihan kuin uuden työpisteen :) Ihan parasta!

      Poista
  16. Ihanan tasapainoinen kokonaisuus, jämpti ja jämäkkä, ei huonoo :)

    Täällä toinen kevätsiivousäheltäjä hihii ;) ihan kuin sitä heräisi talviunilta. --- Jutta muuten mulla on nyt uusi sivusto, jossa on myös uusi bloginikin, sekin on herännyt talviunesta (niinkin hienolla nimellä kuin viimeisimmät artikkelit alapuolelta löytyy mietelmiäni ja kirjoituksiani.) ...Tervetuloa kylään <3 (googlettamalla design mertanen myös löytyy). Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  17. Vastaukset
    1. Jei, olen kyllä itsekin supertyytyväinen muutokseen, vaikkei tosiaan mitään uutta siihen edes tehty, vähän vain sommiteltiin uusiksi ja tuoli vaihdettiin. Niin joo ja se maitotonkka tuotiin 7 metriä lähemmäs työpistettä ;))

      Poista
  18. Kyllä kannatti! On niin siisti :). Hyvä sinä. Aivan mieletön tuo maitotonkka (??) pöydän alla!! Upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos S! Tuli jotenkin todella paljon selkeämpi kokonaisuus, ja tykkään hurjasti. Niin ne pienet tavarat vain teki ison jutun kun vähän muutteli paikkoja :)

      Poista
  19. Kyllä on kaunista! "siivous" kannatti.

    Hienosti sopii toi tonkka sisälle. Meillä se on ulkona missä milloinkin. Pitäisi pelastaa se edes varastoon.
    Hyvää viikonloppua Jutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Meillä näitä tonkkia on sisällä parikin kappaletta. Toista olen kyllä itseasiassa harkinnut laitettavaksi parvekkeelle kunhan saa alkaa kesäkukkia istuttelemaan. Mutta katsotaan - siihen on vielä aikaa, joten mielikin ehtii vielä muuttua ;).

      Viikonloppu oli todella upea, toivottavasti myös sinulla!

      Poista

 

Newsletter

Widgets