Top Message

www.oblik.fi

ILOISIA UNIA // LASTENHUONE

Meillä olisi välttämätöntä hankkia lastenhuoneeseen uusia vuodevaatteita. Parisen vuotta on 8-vuotias nukkunut nyt täysimittaisella peitolla ja normaalikokoisen tyynyn kanssa. Ikeasta on löytynyt aikanaan nappulan nykyinen lemppari - aakkospussilakanat. Loput hänen käytössään olevista vuodevaatteista onkin sitten niitä "vähän pienemmille lapsille tarkoitettuja" ja muutoinkin olisi jo korkea aika täydentää lakanoita parilla setillä lisää. Kavereitakin kun käy nykyään yökylässä, ja mikä nolompaa (lapsen mielestä) kuin pedata kaverille nalle- tai vaikka Salama McQueen- lakanat (äiti ihmettelee samalla ääneen; kuinka niin tuosta on jo kasvanut iso tokaluokkalainen poikalapsi?).  

Vaikken tunnusta olevani millään tavalla Marimekko -fani, löysin muutamia aivan supersuloisia petivaatteita, jotka sopivat mielestäni myös 8-vuotiaalle aivan täydellisesti. Ja kuinka sopivasti näistä pari sattuu vielä olemaan melkoisessa alessa!

Vasen ylälaita: Marimekko, Kivet. Oikea ylälaita: Marimekko, Kuusikossa. Vasen alalaita: Marimekko, Kivet. Vasen alalaita: Marimekko, Räsymatto. Kaikki kuvat Hobby Hall

Ja sitten vielä muutamia muita tällä hetkellä suosikki -listalla keikkuvia puuvillaisia pussilakanasettejä:


Vasen ylälaita: A-Zzz, Design Letters. Oikea ylälaita: Motiivi, Koodi. Vasen alalaita: Paletti, Finlayson. Oikea alalaita: Callie, Ellos Home.

Mitä sitten mielestäni tulisi ottaa huomioon? Kun käytössä on jo normaalikokoiset peitot ja tyynyt, on nyt viimeistään mielestäni aika panostaa myös lapsen vuodevaatteissa pitkään ikään. Lakanoiden tulisi kestää aikaa niin laadullisten kuin ulkonäöllisten kriteereiden varjossa. Näitä kun tullaan käyttämään varmasti huomattavasti pidempään kuin aiempia kaikenkirjavilla lastenhahmojen kuvilla varustettuja lakanoita. Siinä pitää kyllä liputtaa Marimekon puolesta, loistavaa suunnittelutyötä. Toisaalta Esimerkiksi Design Lettersin aakkoslakanat ihastuttaa yksinkertaisuudellaan ja raikkaalla ilmeellään ihan valtavasti.

Lapsen ja äidin lempparit on tainnut näistä jo löytyä, mutta valinta on silti vaikea. Ainut huoli taitaakin tällä hetkellä olla se, miksi nykyään pitää olla näin paljon vaihtoehtoja :D? 

Auta meitä siis hädässä ja kerro ihmeessä oma suosikkisi! Ja jos sinulla on vinkata jokin muu, meiltä täysin ohi mennyt setti, otamme ilolla kaikki vinkit vastaan. 

Iloisia unia,
Jutta

PS. myös Äiti nukkuisi erittäin mielellään monissa näissä lakanoissa ja heräisi varmasti työaamuihin varsin virkeänä ;)

  1. Todella ihania vaihtoehtoja kaikki! Eniten itse tykkäilen Marimekon Räsymatosta sekä Design Lettersistä:)!!!

    Täältä löytyi myös aikas kivoja: http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/pussilakanat (esim. Finlayson Elefantti, Anno Aito, Ivana Helsinki Teltta, Vallila Jaffa ja Anno Pilvet)!

    Todella paljon kyllä upeita vaihtoehtoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin aivan unohtanut koko Kodin1sen. Elefantti olisi myös omalla suosikkilistallani, mutta jostakin syystä poikani pitää sitä kovin "lapsellisena". Harmi, sillä kuosi on todella kaunis minusta.

      Noista sinun suosikeista löytyi monia omaankin silmään miellyttäviä. Tästähän tuli vaikeaa :D

      Poista
  2. Mä kyllä liputan ihan yksiväristen pellavalakanoiden puolesta. Mukavat nukkua ja ei niin haittaa jos peti jää petaamatta kun näyttävät ryppyisinäkin kivoilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksiväriset pellavalakanat meillä onkin aikuisilla käytössä. Ihan täydelliset! Meillä kukaan ei käytä päiväpeittoa, joten lakanat onkin hyvä olla katseenkestäviä. Lastenhuoneessa kuitenkin myös muutkin kuin yksiväriset meillä ainakin toimii. :)

      Poista
  3. Finlaysonin elefanttia olisin myös ehdottanut, mutta en tiedä saako sitä täysimittaisena? Mustana se on tosi kiva! Ehdotelmastasi tykkään eniten keltaisista kivistä. (Räsymatto on myös ihana, mutta en tiedä onko tässä tullut joku "kylästyminen", kun ne roikku meidän olo- ja lastenhuoneen ikkunoissa.) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustana tuota itsekin pojalle ehdotin. Jostakin syystä hän ei oikein lämmennyt. Höh! Räsymatto on kyllä upea, mutta uskon, että jonkinlaista kyllästymistä saattaa olla jo olemassa jos niitä katselee päivittäin ikkunassa ;)

      Poista
  4. Oi hitsit miten kivoja lakanoita. Meidänkin lakanat kaipaisi päivitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Kamalan paljon vaihtoehtoja tuntuisi olevan. Valinnanvaikeushan tästä tulee. Meille on päätynyt aikanaan kaikenlaista "sälää" lakanakaappiin ja lapsen lakanat on kaikki sitä pienemmille lapsille tarkoitettuja. Pakkohan niitä on sitten uusia, ja mielellään sitä ei ihan joka vuosi liinavaatekaappia laittaisi uusiksi, joten kestävyys nousee arvoonsa. Eikähän näistä joku sitten lopulta meillekin päädy :)

      Poista
  5. Meidän aikuisten, ja myös 7-vuotiaan ehdoton suosikki on Marimekon tasraitalakanat, pehmeät trikoolakanat. Ihan parhautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trikoolakanoita meillä ei olekaan koskaan ollut. Miten en koskaan ole sellaisia edes hiplannut missään. Pitää korjata asia, ja käydä katsomassa jossain sellaisiakin! Kiitos suuresti vinkistä!

      Poista
  6. En ole ihmeemmin koskaan tykännyt Marimekosta, ehkä joistain yksittäisista jutuista, mutta nuo pienet pallolakanat on kyllä superkivat! Kelpaisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. Joskus unikkokuosi ihastutti. Hetken. Sen jälkeen tulikin marimekkoähky, enkä sen suuremmin ole valikoimaakaan katsellut. Mutta yllätyin kyllä positiivisesti miten nämä pari vaihtoehtoa miellytti silmää!

      Poista
  7. Marimekon pussilakanat on kyllä tosi laadukkaita joten nuo keltaiset Marimekon kivet on minun suosikkini teille. Viivillä oli kans hyviä ehdotuksia. Minusta nuo Design lettersit on pikkuisen tylsät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla kokemuksia Marimekon lakanoista käytännössäkin! Meillä ei Marimekkoa liinavaatteissa olla aiemmin käytetty. Paitsi että hetkinen, onhan meillä pari mustaa unikko-tyynyliinaa. Olleet vieraskäytössä kun niihin ei sopivia pussilakanoita ole. Jotenkin myös tuo unikko hieman kyllästyttää, mutta nämä ylläolevat kyllä iskevät minuun ja kovaa!

      Poista
  8. Marimekon Räsymatto ja Finlaysonin Paletti on mun suosikit. Tuo Paletti kolahti kovaa, voisin harkita meillekin (vaikka kaappi onkin väärällään petivaatteita jo nyt). Ovat mielestäni myös ulkonäön puolesta pitkäikäiset. Sekä Marimekko että Finlayson ovat kyllä todistaneet laadukkuutensa meidän petivaatekaapissa, joten molemmat vaihtoehdot on varmasti tosi hyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat suosikit ;)

      Ja myös samasta syystä - uskon, että kestää aikaa niin katseen kuin laatunsakin puolesta. Pari settiä pitäisi hankkia, joten saattaa olla että ainakin toinen näistä päätyykin meidän kaappiimme. Toista vielä hieman arvomme :)

      Poista
  9. A-Zzz, Design Letters ja Paletti, Finlayson ihanat!
    Ja vähän muutakin kuin mustaa ja valkoista ;)

    Jossu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustavalkoiset taitaa keikkua listalla siitä erityisesti syystä, että lakanat näkyvät meillä koko ajan, sillä päiväpeittoja ei ole käytössä ;) Siksi se olisi myös turvallisin vaihtoehto. Mutta lastenhuoneessa värejä saakin näkyä, joten oikein upeita ovat kaikki vaihtoehdot :)

      Poista
  10. Nuo Marimekon keltaiset lakanat on ehdottomasti minun suosikkini :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä täydelliset! Ja sopivan raikkaat, olematta kuitenkaan liian "levottomat" ja silmäänpistävät. :)

      Poista
  11. Ihania vaihtoehtoja!
    Mä ihastuin vastikään Nanson trikoolakanoihin, nää on ehkä pakko saada: http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/pussilakanasetti-muste-5922646--malli?gclid=COy5w4G2gL0CFUHecgod36AAag

    VastaaPoista
  12. Nuokin on kyllä todella kauniit! Apua kuinka paljon vaihtoehtoja :D

    VastaaPoista
  13. Onko sulla noi keltaset kivet pussilakana vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kyllä meillä ne löytyy edelleen käytöstä ja hyvin on kestänyt 😌

      Poista

 

Newsletter

Widgets