Top Message

www.oblik.fi

14 YÖTÄ // MITÄ ON VIELÄ TEKEMÄTTÄ?

 Ne kauniit jouluiset kukkaistutukset sekä havut...
 Pipareiden leivonta, sekä joulupöydän jälkiruokien teko. 
Leipomista ennen niiden valitseminen ja mahdollisen koe-erän leipominen...
 Kattausideoiden läpikäyminen ja valinnan jälkeen tarvikkeiden tekeminen...
 Joidenkin lahjojen paketointi ja viimeisten lahjojen osto (onneksi enää pari...)...
Kuusenkoristeiden lopullinen valinta ja vielä viimeisten tekeminen...

Eli hommaa riittää, mutta tiedättekö mitä? Nautin ihan valtavasti tästä puuhastelusta! Ja kuten otsikkokin sanoo, VIELÄ 14 yötä aikaa ;). Kaikeksi onnekseni niistä vain 5 vietän enää töissä, jonka jälkeen alkaa todella ansaittu lähes kolmen viikon loma.

Joko siellä ollaan voiton puolella vai alkaako se vasta?

  1. Äitiyslomalla kun olen, olen ehtinyt puuhastella istutuksia sun muuta.. Toista se olisi varmasti, jos vielä täytyisi töissä käydä.. Mutta onnellinen olen siitä, että joululahjojen takia ei tarvitse kaupungilla juosta, kun olemme sopineet, että aikuiset eivät niitä keskenään vaihtele.. Kun sitä jälkiruokaa mietiskelet, niin tekee mieli vinkata jäädykkeestä, jonka ohjeen laitoin eilen blogiin. Se on kätevä, kun voi tehdä ennakkoon valmiiksi!

    http://kotivalossa.blogspot.fi/2013/12/vadelmajaadyke-jalkkariksi-9-luukku.html

    Tsemppiä viimeisiin työpäiviin ennen pitkää lomaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko vähillä ostoksilla tänä vuonna pärjäsimme mekin. Onneksi! Tuota jäädykettä on kyllä ehdottomasti tultava katsomaan, kiitos paljon vinkistä! Kuulostaa juuri sopivan raikkaalta jälkkäriksi aattona :)

      Poista
  2. Hei Jutta, täällä myös nautitaan kaikesta jouluun liittyvästä, fiilistellään joka päivä ja tunnelmoidaan kynttilöiden valossa. On ollut ilo tutustua blogiisi. Upeita kuvia, juttuja meille lukijoille tarjoat! Zoom, zoom... zoomailen kauniita asioita täällä. Iloa tähän aikaan, joulumieltä toivoo -Villa Puomin Hanna:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna kauniista palautteestasi! On upeaa, että olet löytänyt täältä itsellesi inspiraatiota ja kaunista katsottavaa. :) Oikein paljon iloa ja valoa myöskin sinne joulunodotukseen! Ja kiitos vielä kun jätit jälkesi tänne meille, tämä teki minut hyvin iloiseksi :)

      Poista
  3. Suurimmat lahjaostokset suoritettu, ens lauantaina viimeiset. Paketointia rakastan, joten se ei tuota päänsärkyä lainkaan. Koti on jo koristeltu, vain kuusi puuttuu ja se tulee jokunen päivä ennen aattoa. Kattaus on mietitty, samoin ruokahommelit, askarrellut kortit sujahti eilen postiin ja itsetekemäni lahjat valmistuu ensi viikonloppuna. Sanoisin, että kaikki aika pitkälti pulkassa!

    Vielä kun tulis tänne etelään lunta kunnolla, niin saatais valkoinen joulu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma! Ja myös tuon paketoinnin suhteen, kuinka ihanaa se voikaan olla! :) Koristeluissa taas.... Pieniä juttuja on valmiina, mutta kukaan ei ole vielä kokonaisuutta katsonut eikä laittanut esille niitä valikoituja esineitä. Vielä ehtii. Tämä viikonloppu on juuri sopiva sen homman hoitamiseen.

      Sun valmistelut kuulostaa kyllä erityisen hyvin suunnitellulta ja tottakai myös tehdyltä, ihailen! :)

      Poista
  4. Otan joulun aika minimalistisesti - se mitä tehdään, tehdään ajatuksella ja kunnolla. Etukäteen valmistelen tärkeimmät eli lahjat ja ruoat, joululauluja on pakko päästä laulamaan ja ruokakauppaan ajoissa että saa mitä tahtoo. Luulen, että koristelut jää aika minimaalisiksi ja kerkiäähän sitä aattoaamuna vielä ne tärkeimmät kaivaa kaapista.
    Iloista joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän samoilla linjoilla tuosta minimalistisesta joulusta ja koristelusta. Kovin paljoa ei tulla meillä koristeita näkemään, mutta ne rakkaimmat ehdottomasti. Onneksi tällä viikolla on jo valmistunut muutama joulukoristekin lisää, joten ehkä ne alkaisi olla jo pikkuhiljaa hoidossa ;)

      Ruoka onkin sitten vielä se hommista suurin. Siihen pitää varmasti pyhittää koko ensi viikon viikonvaihde. Mukavaa joulunaikaa myöskin sinulle :)

      Poista
  5. Täälläkin on lähestulkoon kaikki tuo sama tekemättä. Tänä vuonna en ole niin jaksanut stressata, mutta huomaan, että päivä päivältä intoudun yhä enemmän :).Viime yönä väsäsin himmeliä loppuun, tänä yönä lastenhuoneta uuteen uskoon ja seuraavana sitten varmaan viimeisiä joulukortteja. Onnea on yöt :). Kuulostaapa muuten mahtavan pitkältä lomalta. Mullakin vajaa pari viikkoa, niin autuasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIMMELI! Unohdin koko jutun. Olin niin varma vielä pari kuukautta sitten, että sellainen on tehtävä. Mutta sitten.. Näemmä unohdin. Enää en oikein varmaankaan ehdi... Tai mistäs sitä tietää, ehkä joku yö voisi ollakin himmelintekoyö ;) Miksei sitä ikinä aloita jo ajoissa näiden kanssa? :D

      Ja hei - super rentouttavaa lomaa myöskin sinulle!

      Poista
  6. Kaikki!!! Ja hoen joka päivä itselleni että se on ihan fine. Mutta eihän se ole kuitenkaan! On niin totaalinen työstressi ja ajanpuuten etten tiedä ehdinkö tähän jouluun mukaan ollenkaan. Ja jouluihmiselle tekee tiukkaa se. Oi ihanuus sulla on oikea kunnon loma ja viisipäivää töitä kuulostaa vaan niiiiin hyvältä! :) Itselläkin lomaa joululta ruhtinaalliset 6 päivää, joten sillon otan kyllä kaiken takaisin ♥ Ja aivan ihanat inspiraatio kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän niin tuon tunteen! Kun niin paljon olisi kaikkea mitä haluaisi joulua varten tehdä ja puuhata, mutta kun kertakaikkiaan ei ole ollut työpäivän jälkeen sellainen olo, että nyt mä sen aloitan. Ja tekee todella tiukkaa taistella itseään vastaan näissä asioissa.

      Muistathan rentoutua ja levätä lomallasi! Sinä ansaitset sen! <3

      Poista
  7. Ihania kuvia. Täällä on joulua valmisteltu vähitellen. Joulun valmisteluita voisi paisuttaa megalomaanisen suuriksi, mutta eiköhän se tunnelma tule pienillä nikseillä ja fiiliksen mukaan, vaikka ei kaikkea ehtisi tehdäkään. Isommat siivouksetkin jätän ajankohtaan, kun kevätaurinko alkaa paistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä ihan super kauniita. Ihan tulee pieni paine kun haluaisi kovasti samaa fiilistä kotiinkin kuin näissä kuvissa ;). Siivousta itsekin siirrän jonnekkin tuonnemmas. Meillä ei ole ollut tapana tehdä mitään sen kummempaa joulusiivousta, vaan se perussiisteys saa luvan riittää. Joulun jälkeenkin on elämää. Varsinkin siivousta ajatellen ;)

      Poista
  8. Sulla on kyllä upea blogi! :) Mulla on edessä aikalailla samat jutut plus itse jouluruoan suunnittelu. Pipareita tosin oon tehnyt jo yhden satsin, mutta jouluksi taitaa tarvita toisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nuppu! Sait minut hymyilemään :)

      Luulen, että tänä vuonna pikkumies saa hoitaa meillä nuo piparipuuhat. Jouluruokaakin pitää tosiaan suunnitella myös täällä, senhän ihan unohdin :D. Vaikka suunniteltu se kyllä jo on, muttei vielä tehty mitään sen eteen. Onneksi vieraat tuovat osan tullessaan, helpottaa hieman urakkaa :)

      Poista
  9. Aika hyvällä mallilla jo... kukkaset puuttuvat vielä täältäkin. Muutama paketti vielä hankkimatta... En ota stressiä nyt Joulusta vaikka en saisikaan kaikkea mietinnässä olevaa valmiiksi. Nyt on ollut vaan niin paljon muuta tärkeämpää mietittävää ja asioiden hoitoa tässä koko loppuvuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava asenne! Itse olen niin henkeen ja vereen jouluihminen että oikein harmittaa miten en ole tehnyt enemmän valmisteluja etukäteen. Olen vain koko ajan suunnitellut ja suunnitellut, mutten kuitenkaan läheskään kaikkea toteuttanut. Viime joulu meni muuttopuuhissa, joten kaikki koristelut jäi tekemättä. Siksi kai nyt haluaisi kovasti saada kodinkin jouluasuunsa :)

      Mutta olet todella oikeassa - on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin joulukoristeet ja niiden puuhastelu. Iloista joulunaikaa sinne teille päin :)

      Poista
  10. Voih, sähän olet hyvin kartalla :)

    Olen minin lahjat paketoinut ja muutamien muiden! Tänä vuonna saldo paketeille jää hyvin pieneksi. Minä ja N olemme kahdestaan joulun niin ruokapuolella mennään myös minimillä. Tärkeintä on, että saan olla rakkaani kanssa <3 <3

    Kivaa päivää Jutta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet asian ytimessä! Tärkeintä on tottakai läheisten kanssa yhdessäolo ja se tunnelma. Paineita en aio ottaa jos joku jää tekemättä. Sitten jää. Mutta niin kovasti haluaisin ehtiä kaikki suunnitellut jutut askartelemaan yms ennen aattoa. :)

      Aurinkoa myöskin sinun päivääsi! <3

      Poista

 

Newsletter

Widgets